Loopbaanorientatie en netwerken

Kan gericht zijn op de volgende vragen: Welke functie past het beste bij mij? Bij wat voor soort bedrijf kan ik het beste gaan werken? In wat voor richting zal ik me verder gaan ontwikkelen? Moet ik nu wel of niet een verdere opleiding gaan volgen? Hoe zorg ik ervoor dat ik door meer mensen gezien wordt zodat mijn kansen op meer uitdagend werk toenemen? Met welke mensen moet ik nu contact opnemen zodat ik mijn carrière impulsen kan geven; en hoe moet ik me daarbij opstellen?

Bij deze vorm van coaching wordt nagegaan waar je affiniteiten en belangstelling liggen en wordt besproken in hoeverre je hier al wel of niet mee in aanraking bent geweest in de praktijk. Samen bespreken we of het opdoen van meer ervaring je kan helpen goede keuzes te maken. Er wordt een plan gemaakt met afzonderlijke stappen zodat je weet wat je te doen staat. In vervolggesprekken wordt besproken wat wel lukte en hoe dit verder versterkt kan worden. Bij wat is blijven liggen, analyseren we hoe dat kwam en richten we onze energie op het weghalen van drempels. Zonodig oefenen we hier het leggen van contacten of geef ik tips en advies over hoe je het beste in contact kan treden met relevante organisaties en sleutelfiguren.

Tarieven

Duur van dergelijke trajecten is geheel afhankelijk van waar je je bevindt in dit proces. Dit verschilt zeer per persoon. Ook speelt mee of het leggen van contacten je in de basis gemakkelijk afgaat of dat dit meer moeite kost. Mijn uurtarief ligt tussen de € 100 en € 120.