Individuele coaching

Individuele coaching richt zich onder meer op de volgende vragen: Hoe kan ik vermijden steeds in conflict te raken met anderen? Ik ben overspannen; wat moet ik doen om daar uit te komen en te voorkomen dat dit terugkomt? Voor het maken naar de overstap naar een hogere functie weet ik dat ik aan zaken moet werken, hoe kan ik dat het beste doen? Herhaaldelijk heb ik last van stress; wat moet ik doen om me beter te kunnen ontspannen? Het gaat niet altijd even goed in mijn werk maar ik weet niet goed hoe dat komt; hoe dan ik daar beter zicht op krijgen en wat moet ik doen om me te verbeteren? Ik stop veel te veel energie in mijn werk en maak te veel uren; hoe kan ik in minder uren dezelfde kwaliteit leveren? Hoe kan ik meer en beter delegeren? Waarom lukt het me niet om beter afstand te nemen van bepaalde taken en verantwoordelijkheden en wat moet ik doen zodat me dat wel lukt? Ik ben in conflict geraakt met mijn baas en/of collegae; nu moet ik wel veranderen maar wat moet ik doen?

Individuele coaching kan zich richten op veel verschillende onderwerpen. Het hoeft niet noodzakelijk te gaan over problemen. Het kan nodig zijn dat je werkt aan persoonlijke valkuilen of gedragingen die je nog beter wilt kunnen uitvoeren.

We kunnen allereerst kennismaken. Mijn advies is om alleen met mij door te gaan als het voor je gevoel klikt. Dat betekent niet dat je mij nu alleen maar aardig moet vinden. Je zou je kunnen afvragen of je denkt dat ik je verder kan helpen met waar je mee zit of met wat je verder wilt ontwikkelen. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is meestal binnen twee weken af te spreken. Voor dit gesprek reken ik geen kosten, of we nu wel of niet een coachingstraject afspreken. Mijn idee hierover is dat we in zoveel mogelijk vrijheid moeten kunnen besluiten om voor elkaar te kiezen of niet, zonder dat betaling direct een rol speelt.

Wat vaak goed werkt, is om na het kennismaken een kort aantal sessies af te spreken waarin we zien of een resultaatgerichte en goede samenwerking mogelijk is. Tijdens die gesprekken kunnen we elkaar hierover feedback geven. Dus wanneer je verandering of aanpassing van de coaching wilt, is het goed dit zo snel mogelijk aan te geven zodat we tijdig kunnen bijsturen.
Volgende