Individuele coaching

Waarom coaching door een psycholoog?

Ik denk dat een psycholoog uitstekend in staat is om de link te leggen met wat je aan potentie in je hebt als persoon en wat de belemmeringen zijn die een verdere ontwikkeling in de weg staan. Hierbij maak ik gebruik van wat ik heb geleerd binnen de studies die ik gevolgd heb en combineer dat met een meer praktische resultaatgerichte benadering.

Wanneer ik mensen coach, is denk ik een van mijn sterke punten dat ik altijd de link leg naar wat iemand als persoon met zich mee neemt. Ik neem de tijd om bij het begin van een ontwikkelingstraject eerst met iemand zijn leven, loopbaan en gezondheid in kaart te brengen omdat al deze factoren mede bepalen hoe goed je in je werk kunt functioneren.

Mensen die ik coach, vraag ik om te proberen zo eerlijk mogelijk over zichzelf te vertellen; immers hoe opener je bent, hoe meer successen de coaching zal opleveren. Bovendien wil ik graag een zo volledig mogelijk beeld krijgen van wie er tegenover me zit. Dat helpt me om goed op de ander te reageren en passende adviezen te geven.

Volgende