Sollicitatietraining

Richt zich onder meer op de volgende vragen: Hoe kan ik zo mezelf zo goed mogelijk presenteren in een gesprek? Wat moet ik doen om uitgenodigd te worden voor een gesprek? Hoe kan ik leren om mijn sterke punten en kwaliteiten zo duidelijk mogelijk naar voren te brengen? Hoe kan ik mijn brief en CV het beste vormgeven? Hoe kan ik me tijdens het gesprek rustig en zelfverzekerd gedragen? Wat zijn zaken die ik nog beter kan of moet doen, maar die ik zelf niet zie? Hoe kan ik het beste omgaan met een assessment of psychologische test? Op wat voor soort advertenties moet ik nu gaan reageren?

Wanneer duidelijk is welke functie je ambieert, kun je op twee manieren op zoek gaan naar een (andere) baan. De ene mogelijkheid is reageren op advertenties of gericht die afdelingen of bedrijven benaderen waar je wilt werken. Alles om hier meer succes mee te halen valt onder de sollicitatietraining. Wanneer je nog niet weet welke functie of organisatie het beste bij je past, is een loopbaanoriëntatie meer op zijn plek.

We kunnen samen een strategie uitdenken die de basis vormt voor het reageren op advertenties of voor hoe je zelf effectief contact kunt leggen met relevante werkplekken. Daarbij kijken we naar de volgende zaken: op wat voor advertenties ga je reageren, pak je juist die waarbij je voldoet aan alle criteria of mag je ook reageren op die waar je voor je gevoel minder kans maakt? Hoe benader je succesvol die bedrijven of afdelingen waar je ambitie ligt?

Een belangrijk onderdeel is het daadwerkelijk oefenen van het sollicitatiegesprek. We spelen dit na en ik geef zoveel mogelijk feedback over wat je goed of uitstekend doet, en waar verbetering of verandering wenselijk of nodig is. Vervolgens breng ik je door het doen van oefeningen en rollenspelen bij hoe je dit kan aanleren en in een dergelijk gesprek kan laten zien.

Volgende